Wij zien om ons heen een wereld die heel graag wil veranderen maar ook sterk vastgeroest zit in oude systemen. Ja, we willen allemaal meer lokaal, meer hergebruik, meer groen, meer circulair, maar aan de andere kant hebben we ons omringd met processen die het tegenovergestelde bewerkstelligen. We kiezen stelselmatig goedkope producten, met goedkope grondstoffen en goedkope arbeid aan de andere kant van de wereld. Productieprocessen en gebruiker staan daardoor zo ver uit elkaar dat men vergeet welke materialen en handelingen er allemaal nodig zijn om ons te voorzien in onze behoeften. Het is een weinig transparant systeem met veel haken en ogen. Slechte arbeidsomstandigheden, uitputting van grondstoffen en heel veel afvalmateriaal zijn slechts een paar van de effecten. Dat kan - en moet - anders. Duurzamer, transparanter, zuiniger en bovenal circulair.

Gelukkig zijn een hoop mensen het daar mee eens. Organisaties zetten vol in op transitie en schrijven nieuw beleid om duurzamer, schoner en meer circulair te zijn. Ze moeten zichzelf opnieuw uitvinden om deel te kunnen nemen in een circulaire economie. Producten worden diensten. Afval wordt grondstof. Maar wat betekent dat voor het bedrijf? Hoe zullen de producten en diensten gaan veranderen en welke gevolgen heeft dit?

Met Circulaire Bedrijfsuitjes willen we organisaties een duwtje in de rug geven. Door een inspirerend en hands-on dagprogramma aan te bieden willen we mensen stimuleren om over deze veranderingen niet alleen maar te praten aan de vergadertafel maar ook eens met elkaar de handen uit de mouwen te steken. Wij geloven dat alles uiteindelijk een kwestie van dóen is, maar door onze wegwerpmaatschappij en alle goedkope producten die er beschikbaar zijn, zijn we als samenleving vergeten hoe het is om zelf te maken. Als we weer leren meer te maken, begrijpen we de producten om ons heen ook beter en krijgen we inzicht in materialen. Ambacht en de creatieve (maak)industrie zijn daarbij belangrijke sleutelwoorden. Maar stel dat je nog geen schroef in een plank kunnen draaien? We dompelen je graag even onder in de maak-wereld en geven een voorzet tijdens een vooral ontzettend leuke dag vol inspiratie, inzichten en veel lol.